Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
‘Afrika’yla ticaret hacmimiz 7 kat arttı’
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2003 yılında Afrika kıtasıyla 5,4 milyar dolar seviyesinde olan ticaret hacmimiz…
Kentsel dönüşüm sürecine yeni düzenleme: İmar hakkı aktarımı geliyor
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kentsel dönüşüm sürecine yeni düzenleme: İmar hakkı aktarımı geliyor
Borsada en çok işlem gören hisseler belli oldu
- Seher Alp
- 21 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 5,77 puan artarak 9.395,39 puandan kapandı. BIST 100 endeksine dahil…